Master of inflatable design

The Brussels Design Market zal een speciale tentoonstelling brengen, gewijd aan het oplaasbaar meubiliair van de visionaire ontwerper Quasar Khanh. 

 

Voor die gelegenheid worden zeldzame stukken uit de originele voorraad voorgesteld. In samenwerking met designdealer Benoît Ramognino zal de collectie “Aerospace” gepresenteerd worden, de eerste lijn opblaasbaar meubilair ooit ontworpen, evenals de eerste concept-auto uit de geschiedenis, de “Quasar Unipower”.

 

 

Quasar Khanh behoort tot de zeer beperkte kring designers die hun creatieve stempel gedrukt hebben op de 20e eeuw. Zijn meest emblematische realisatie, “Aerospace”, belichaamt op zich de geest van vernieuwing in design in de jaren 60 tot 70: een frisse wind die, vrij van alle historische en culturele referenties, een alternatieve wereld wil bieden, doordrongen van utopie. 

Afgezien van zijn vernieuwend en nog altijd actueel ontwerp, symboliseert deze realisatie ook het atypische parcours van deze burgerlijke ingenieur, die altijd maar zijn gekste uitvindingen bleef concretiseren: in de mode, meubelen, auto’s, steden en vliegende schotels.

©Mike Jayet voor het Velvet Galerie