Skip to content Skip to footer

Contemporary Design Market

Belgisch hedendaags design ontmoeten en kopen

Sinds 2019, tijdens de september editie, is de Brussels Design Market trots om een ruimte exclusief te wijden aan hedendaags design. Een unieke kans om ontwerpers te ontdekken, opkomend talent te ontmoeten en natuurlijk om authentieke Belgische designstukken te kopen.

De Contemporary Design Market is de exclusieve plaats om Belgisch design te ontdekken en te kopen en om de ontwerpers van ons grondgebied te ontmoeten. De ontwerpers, die zorgvuldig werden geselecteerd door een comité van designexperts, zullen hun nieuwste creaties voorstellen tijdens het weekend van 25 en 26 september 2021, in het Gare Maritime, op de site van Tour & Taxis, naast de exposanten van de Brussels Design Market.

Contemporary Design Market maakt deel uit van het Design September programma en is een initiatief van Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design. 

 Koop uw tickets hier  

Guest of honour —

Muller Van Severen

Dit jaar zal het Belgische duo Muller Van Severen centraal staan en eregast zijn op de 2021 editie van de Contemporary Design Market!  Het koppel, bekend om hun minimalistische meubelen met rationele lijnen en gedurfde kleuren, toont een preview van hun retrospectieve, die ter gelegenheid van hun tiende verjaardag vanaf 9 oktober te zien is in het Design Museum in Gent.

Young guest of honour —

Roxane Lahidji

De ontwerpster en resident van Ateliers Zaventem, Roxane Lahidji, zal tijdens deze derde editie haar producties voorstellen die gebaseerd zijn op duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke grondstoffen tegen een lagere kostprijs. Haar vernieuwende aanpak, representatief voor de huidige ecologische zorgen en problemen, heeft al internationale erkenning gekregen door prestigieuze prijzen.

Young guest of honour —

Pierre-Emmanuel Vandeputte

De ontwerper Pierre-Emmanuel, die hetzelfde verblijf deelt als Roxane in de Ateliers Zaventem, zal aan hun zijde staan als de jonge eregast van deze nieuwe editie! Dit is een gelegenheid om zijn minimalistische, krachtige en gevoelige creaties te ontdekken of te herontdekken, die vragen stellen bij nieuwe toepassingen. Sinds zijn debuut is Pierre-Emmanuel elk jaar uitgenodigd om te exposeren in steden als Kopenhagen, Parijs en Milaan.

FAQ

Veel Gestelde Vragen

Alles wat je moet weten om je bezoek aan de Contemporary Design Market voor te bereiden. Contemporary Design Market.

De volgende editie van de Brussels Design Market vindt plaats op 25 & 26 september 2021 bij Tour & Taxis in het Maritiem Station. Picardstraat 11, 1000 - Brussel, België.

Nee. Tickets zijn geldig voor beide evenementen. Met uw ticket kunt u de Brussels Design Market en de Contemporary Design Market tegelijkertijd bezoeken.

Preview and Weekend pass: 25€ — Standard ticket: 10€

Ga naar de Tickets pagina op onze website om de prijzen en info van elk individueel toegangsticket te bekijken.

Helaas niet. In verband met Covid 19 is het verplicht uw ticket online te boeken. Er worden ter plaatse geen kaartjes verkocht.

Ja, slots zijn verplicht. Wanneer u online een standaardticket koopt, wordt u gevraagd het tijdslot van uw keuze te selecteren.

We verzoeken u vriendelijk om op het uur aangegeven op uw ticket te komen.

Je hebt een keuze. Je kunt het uitprinten of op je telefoon bewaren.

Nee, dat is normaal. De tickets hebben dezelfde naam maar verschillende streepjescodes.

Neem telefonisch contact met ons op via +32 (0) 2349 35 53 of per e-mail op info@designmarket.beWe zullen ons best doen om je te helpen.

Het kan gebeuren dat u de bevestigingsmail die u werd toegestuurd niet terugvindt. Deze e-mail bevat de link om uw e-tickets te downloaden of op te halen. Begin met het zorgvuldig controleren van uw inbox en uw "Spam" junkmail box. De e-mail met uw tickets is verzonden naar het adres dat u hebt gebruikt om de bestelling te plaatsen. Als u het nog steeds niet kunt vinden, controleer dan uw andere e-mailaccounts. Het kan zijn dat u uw bestelling vanaf een ander e-mail adres heeft geplaatst. Als u de e-mail met uw tickets nog steeds niet kunt vinden, neem dan per e-mail contact met ons op via info@designmarket.be.

Het enige ticket dat voor twee dagen geldig is, is de Preview en Weekend Pass. Het standaard ticket is geldig voor één dag, voor slechts één toegang.

Als je je tickets niet meer kunt vinden of als je je bevestigingsmail kwijt bent, neem dan contact met ons op via info@designmarket.be. We sturen de bevestigingsmail opnieuw naar u.

Helaas kunnen tickets niet worden terugbetaald.

De toegang is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Ja, we hebben specifieke maatregelen genomen om een veilig bezoek te garanderen. Het dragen van een masker is verplicht voor alle bezoekers ouder dan 12 jaar. Desinfecterende gel zal beschikbaar zijn op elke stand. Er zal een vooraf vastgestelde route worden uitgezet om ervoor te zorgen dat de sociale afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. 

Wij verzoeken u op het op uw ticket aangegeven tijdstip te komen en uw bezoek te beperken tot 2.00 uur.

Nee, er is geen kleedkamer op het terrein.

Gewoonlijk aanvaarden standhouders enkel cash. Sommigen hebben soms elektronische betaalmiddelen, maar dat is niet altijd het geval.

U vindt een KBC-automaat in de Intendantstraat 1, 1080 Brussel.

Ja. Er zijn twee ondergrondse parkeergarages (betalen).

  • Parking "Park Lane": ingang  Rue Picard 11, 1000 Brussels
  • Parking “Esplanade”: entrance   Avenue du Port 86C, 1000 Brussels

Met het preview ticket, ja. Met een standaard ticket moet u uw tijdslot respecteren en uw bezoek beperken tot 2 uur.

Ja, dat kan. Mocht het voor u om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, dan heeft u de mogelijkheid om rechtstreeks met de exposant een levering te regelen. Er zullen ook transporteurs ter plaatse zijn om uw aankoop in te pakken en bij u thuis af te leveren.

Als u een vraag heeft waarop u het antwoord niet kunt vinden, neem dan contact met ons op via e-mail contact@designseptember.be.

Contact Us
#ikkoopbelgisch #jachetebelge

The Belgian design and fashion brands list is long and diverse. ‘Ik Koop Belgisch/J’Achète Belge’ has something to offer for all styles and budgets. Through the ‘Ik Koop Belgisch/J’Achète Belge’ campaign, Flanders DC shines the spotlight on local brands and encourages consumers to proudly shop local. More info? Go to www.ikkoopbelgisch.be

Follow Design September More than 100 design events in Brussels #brusselsdesignseptember