Skip to content Skip to footer

Covid Safe Ticket

In samenwerking met onze locatie, Tour & Taxis, zullen wij proberen uw bezoek aan Brussels Design Market zo veilig mogelijk te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat de Brussels Design Market zoals u ze kent (pre-covid) kan doorgaan, met behoud van haar unieke sfeer die gekenmerkt wordt door rommelmarkten, zal een COVID SAFE TICKET vereist zijn. U kunt een geldig Covid Safe Ticket krijgen wanneer u in het bezit bent van :

 • Een vaccinatiecertificaat
 • Een herstelcertificaat
 • Een negatief testcertificaat

Bezoekers die uit België komen , kunnen toegang krijgen tot de markt door hun QR-code in de CovidSafeBE -app te tonen, waaruit blijkt dat ze ofwel:

 • volledig gevaccineerd zijn sinds meer dan 2 weken
 • negatief getest zijn: PCR-test die minder dan 48 uur oud is 
 • negatief getest: antigeensneltest dat door een arts of apotheker moet zijn afgenomen en minder dan 24 uur oud moet zijn
 • in het bezit van een herstelcertificaat. Dit is een certificaat van herstel met een geldigheidsduur die 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test begint en 180 dagen na de datum van de eerste PCR-test eindigt.
 • geen covid safe ticket nodig voor kinderen jonger dan 12 jaar

Voor onze internationale bezoekers, waaronder ook bezoekers uit het Verenigde Koninkrijk en Zwitserland, willen we benadrukken dat elk Europees digitaal covid-certificaat geldig is. Voor meer informatie lees hieronder verder of klik hier. Woont u buiten de Europese Unie? Neem dan contact op met Info-Coronavirus om een geldige QR-code te verkrijgen. Als u vanuit het buitenland reist, vergeet dan ook niet om uw Passenger Locator Form (PLF). Dit is verplicht, ook als u met de auto reist.

LET OP: Er zullen geen testen beschikbaar zijn op het evenement, een lijst van de Brusselse testcentra vind je hier: https://brussels.testcovid.be/en/#why2. Vergeet uw smartphone niet of breng een papieren versie van uw covid-kaart mee. 

U hoeft geen masker te dragen binnen de markt, maar u bent welkom om er een te dragen als u zich daar comfortabeler bij voelt.

LEES HIERONDER VERDER VOOR MEER INFORMATIE OVER EEN VACCINATIE-, HERSTEL- OF NEGATIEF TESTCERTIFICAAT.

HOE WORDT HET COVID SAFE TICKET GECONTROLEERD?

 • De controle van het Covid Safe Ticket vindt plaats voor de ingang van de markt.
 • Het Covid Safe Ticket is een persoonlijk document. Onze medewerkers scannen de QR-code van uw Covid Safe Ticket en controleren uw identiteit. Hiervoor vragen wij u een geldig fysiek identiteitsbewijs (inclusief biometrische gegevens) mee te nemen, zoals een ID-kaart, paspoort of rijbewijs.  
 • Wanneer uw Covid Safe Ticket op een evenement wordt gescand, worden er geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of het beveiligingsbedrijf.
 • Voor en tijdens de Covid Safe Ticket controle dient u een chirurgisch gezichtsmasker te dragen. U mag uw masker pas afdoen als het controlepunt volledig gepasseerd is. Gelieve de aangegeven instructies aan de ingang te volgen. 
 • The Covid Safe Ticket will only be checked when entering the market.

Nog vragen?

Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen op info@designmarket.be of raadpleeg onze FAQ-pagina op onze website.

Covid Safe Ticket

VACCINATIECERTIFICAAT

Wanneer u volledig gevaccineerd bent (dag van de tweede dosis + 14 dagen incubatietijd of dag van de eerste dosis Johnson & Johnson + 14 dagen incubatietijd) moet u uw officieel identiteitsbewijs en uw vaccinatiecertificaat tonen.

Bezoek 24.09 -> laatste dosis op 10.09 of eerder

Bezoek 25.09 -> laatste dosis op 11.09 of eerder

Bezoek 26.09 -> laatste dosis op 12.09 of eerder

U kunt uw Covid Safe Ticket downloaden via de CovidSafeBE app of u kunt naar www.mijngezondheid.be of masanté.be surfen om uw vaccinatieattest te downloaden of te laten opsturen via de gewone post. Om uw certificaat online aan te vragen, hebt u uw ID-kaart, pincode en kaartlezer nodig. Andere geactiveerde digitale sleutels (zoals itsme) werken ook.

Niet-Belgische burgers moeten een Europees Digitaal Covid Certificaat kunnen voorleggen. Voor meer informatie leest u hieronder verder of klik hier. Woont u buiten de Europese Unie? Neem dan contact op met Info-Coronavirus om een geldige QR-code te verkrijgen. Als u vanuit het buitenland reist, vergeet dan ook niet om uw Passenger Locator Form (PLF). Dit is verplicht, ook als u met de auto reist.

HERSTELCERTIFICAAT

U moet een officieel identiteitsbewijs en uw herstelcertificaat kunnen voorleggen met een geldigheidsduur die 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test begint en 180 dagen na de datum van die eerste positieve test eindigt.

U kunt uw Covid Safe Ticket downloaden via de CovidSafeBE app of u kunt naar www.mijngezondheid.be of masanté.be gaan om uw herstelcertificaat te downloaden of het per gewone post te laten opsturen. Om uw certificaat online aan te vragen, hebt u uw ID-kaart, pincode en kaartlezer nodig. Andere geactiveerde digitale sleutels (zoals itsme) zullen ook werken.

Niet-Belgische burgers moeten een Europees Digitaal Covid-certificaat voorleggen. Voor meer informatie leest u hieronder verder of klik hierWoont u buiten de Europese Unie? Neem dan contact op met Info-Coronavirus om een geldige QR-code te verkrijgen. Als u vanuit het buitenland reist, vergeet dan niet uw Passenger Locator Form (PLF). Dit is verplicht, ook als u met de auto reist.

NEGATIEF TESTCERTIFICAAT

You need to present your official ID and your European Digital Covid Certificate / Covid Safe Ticket indicating the negative result of your PCR test, which is valid for the day of your test + 2 days (until 00h00) (or RAT test done by a pharmacist, valid for day of test + 1 day ending at 00h00). We strongly advise you to plan the test on the day before your visit to the market. Every Belgian is entitled to two free PCR-tests, you can schedule your appointment in a covid test center nearby your place of residence through www.mijngezondheid.be.

In geval van een PCR-test Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat het resultaat beschikbaar is op de Covidsafe app of via www.mijngezondheid.be. Controleer bij uw apotheker, testcentrum of arts of de test zal resulteren in een Europees Digitaal Covid Certificaat / Covid Safe Ticket.    

In het geval van een RAT-test: Houd er rekening mee dat het tot 2 uur kan duren voordat het resultaat beschikbaar is op de Covidsafe app of via www.mijngezondheid.be. Controleer bij uw apotheker, testcentrum of arts of de test zal resulteren in een Europees Digitaal Covid Certificaat / Covid Safe Ticket.

Niet-Belgische burgers die van plan zijn zich in België te laten testen, moeten een CTPC-code ontvangen om hun Europees Digitaal Covid Certificaat te kunnen krijgen.

Dit is hoe u uw code ontvangt:  

 1. Ga naar www.mijngezondheid.be
 2. Druk op "Een code voor een betalende PCR test aanvragen (niet-inwoner van België)".  
 3. Vul de gevraagde gegevens in en druk op "Aanvragen".  
 4. Boek een test via https://testcovid.doclr.be of https://brussels.testcovid.be voor Brussel met de CTPC code die je in je email / sms hebt ontvangen.  
 5. Doe de test (meer dan 24 uur op voorhand).
 6. Download de Covidsafe app en klik op "Certificaat halen via CTPC". Hierdoor wordt het certificaat toegevoegd aan de app. Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat het resultaat beschikbaar is

Gelieve er rekening mee te houden dat er geen testen beschikbaar zullen zijn op het evenement, u kunt een lijst van de Brusselse testcentra hier vinden: https://brussels.testcovid.be/en/#why2. Als u vanuit het buitenland reist, vergeet dan niet uw Passenger Locator Form (PLF). Dit is verplicht, ook als u met de auto reist.

LET OP:

 • Zelftests zijn niet geldig.
 • Als het resultaat van uw test positief is, kom dan niet naar de markt.
 • Als u geen geldig Covid Safe Ticket heeft, kom dan niet naar de markt.
 • Als u zich slecht voelt en u heeft symptomen van Covid-19, doe dan een test. Positief? Kom niet naar de markt!

VERANTWOORDELIJKHEID

Het is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de bezoeker om de juiste en wettelijke certificering met betrekking tot Covid-19 voor te leggen. Gelieve bij uw lokale overheid na te gaan hoe u het Europees Digitaal Covid-certificaat kunt verkrijgen en wat de geldigheid ervan is met betrekking tot de markt.